Loading...
Leiderschap2019-05-08T16:36:49+00:00

Het leiderschap van de 21e eeuw

Iedereen is er zich inmiddels van bewust dat de economische crisis zijn sporen heeft achterlaten en veranderingen heeft afgedwongen: autonome groei en automatisch toenemende welvaart behoren tot het verleden.

In de nieuwe economie worden andere eisen aan bedrijven gesteld: duurzaamheid, milieubewustzijn, waarderen van de intelligentie en de creativiteit van alle werknemers. De beste garantie voor overleven en toekomstige groei biedt een organisatie met zeer ge├źngageerde medewerkers.

Visie en passie

De nieuwe leiders zullen leiden met visie en passie onder de druk die vandaag de dag alom wordt gevoeld. Daarom zullen leiders in deze nieuwe economie open moeten zijn, transparant, betrouwbaar en uitstekende mens geori├źnteerde communicators, die hun medewerkers engageren in de visie van de onderneming.

Managers als coaches

Deze nieuwe leiders zullen hun managers motiveren om coaches te zijn voor hun werknemers, die talenten laten matchen met rollen en het stimuleren van het continue leer- en ontwikkelingsproces van hun medewerkers.