Loading...
Programma vrijdag 12 oktober 20182019-05-09T07:30:04+00:00

Wat is jouw volgende stap?

De wereld verandert. Met minder mensen gaan we meer werk verzetten en technologie neemt een grotere plaats in.

Europese hoofdkantoren nemen meer regie waardoor minder ruimte is voor creativiteit en pro-activiteit binnen je werk. Hoe zorg je er dan voor dat je werk uitdagend genoeg blijft?

Misschien ben je al tot de conclusie gekomen dat je huidige baan het niet meer voor je is of twijfel je. Maar wat dan? Wat is dan je droombaan? Marja Wagenaar biedt je een handreiking en gaat met je aan de slag om je te helpen strategisch te opereren maar tegelijkertijd te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe je om gaat met technologische ontwikkelingen hoort daar natuurlijk ook bij. Marya Yagin neemt je mee in een steeds veranderende economie. Ga jij mee of blijf je staan?

Ga je nog helemaal lekker in je job maar loop je aan tegen saaie presentaties die je regelmatig moet maken en geven? Rachel Levi leert je zakelijk te tekenen waardoor je mensen gemakkelijker in beweging krijgt.

Kortom genoeg weer om na een heerlijke dag vol inspiratie weer vol enthousiasme aan de slag te gaan met jezelf.

We zien je graag op vrijdag 12 oktober in Maarssen!

Joanita, Leonie en Suzanne

Gastspreker 4.0-  Frederike Schmitz – Life Science Communicator 

Wij openen de toekomst door jullie vanaf nu kennis te laten maken met interessante banen & skills uit de toekomst.

40% van de banen in de nabije toekomst bestaan nog niet. 40% van de skills die we daarvoor nodig hebben, hebben wij nog niet ontwikkeld.

In een interactieve improvisatiesessie gaan we de kracht van ‘relating’ ervaren en ‘leren’ dat wij ervoor kunnen zorgen dat anderen ons ‘volgen’.

‘Can you reach your audience and convince them to take the desired action?

How do you translate scientific and technical content within interdisciplinary teams – when everybody seems to ‘speak a different language’?

Being able to communicate difficult content ensures that you receive the budget and support you need.  Yet, at higher professional levels most people simply lack the time and energy to invest in this skill set, needed in this 4th industrial revolution.

Improvisation techniques, originally developed for the theatre, are very successful in helping you to connect to your audience in a personal way.

Frederike trains scientists and managers to translate and communicate complex scientific, medical or business content for better understanding and desired action. 

Kies je twee workshops

Strategisch Leiderschap voor Vrouwen

In deze workshop leert Marja Wagenaar je je eigen reputatie te bouwen en de ongeschreven regels naar je hand te zetten. Strategisch Leiderschap voor vrouwen gaat over het leren en vooral ook afleren van alle zaken die bij leiderschap komen kijken. Wil je leren hoe je effectief verticaal kunt netwerken? Of hoe je je droombaan kunt verwezenlijken? En wat je nodig hebt om strategisch te kunnen opereren?

Centraal staat de 50/50 methode: besteed de helft van je tijd en energie aan organisatiedoelen en gebruik de andere helft voor je persoonlijke carrièredoelen. Deze methode helpt je een succesvol strategisch leider te worden. Je gaat tijdens deze workshop direct met je eigen doelen aan de slag.

Marja Wagenaar
Marja Wagenaar is auteur van ‘Het Leiderschapsboek voor .Vrouwen’. Zij is als coach en consultant gespecialiseerd in leiderschapsvragen. Als CEO van haar bedrijf Leadershipint helpt zij individuen en organisaties in binnen- en buitenland vooruit. www.leadershipint.com

Zet mensen in beweging met je zakelijke tekening
Wil je mensen makkelijker in beweging zetten met jouw presentatie? Met de workshop zakelijk tekenen in je werk overtuig je met verbeeldingskracht. Waarom zakelijk tekenen leren? Omdat wij beelden veel sneller verwerken dan tekst. Ook geven plaatjes snel overzicht en spreken onze verbeeldingskracht en emotie aan. Een belangrijke valkuil tijdens vergaderingen is het gebruik van abstracte taal. Dit is een belemmering om tot concrete actie te komen.

Als je het ‘niet voor je ziet’, is er geen motivatie om in beweging te komen. Tekeningen zijn een instrument om te verduidelijken. Ze houden iedereen bij de kern van de boodschap, waardoor je een helder beeld kunt vormen. Dan komen mensen makkelijker in beweging.

Auteur Rachel Levi helpt al managers en hun teams met verandering, innovatie en motivatie. Zij brengt mensen in beweging. Zij is auteur van het boek: Tekenen tijdens de vergadering: DOEN! Zij is zakelijk tekenaar en eigenaar haar het bedrijf Huis van Verbeelding en de Huis van Verbeelding Academy. Zij tekent live tijdens bijeenkomsten en heeft een eigen academy opgericht waar zij online cursussen zakelijk tekenen geeft. www.huisvanverbeelding.nl

Managen in een veranderende wereld, op weg naar 2020 en verder.
Hoe kun je optimaal inspelen op de zich steeds veranderende economie? Welke revolutionaire ontwikkelingen gaan in het komende decennium plaatsvinden?  En wat zijn de mogelijke consequenties van diverse ontwikkelingen voor de samenleving, voor de bedrijven, en voor het werk binnen de medische industrie en de gezondheidszorg?

We bespreken wat je bijdrage aan het oplossen van diverse uitdagingen binnen onze eigen sector kan zijn. Na deze workshop ben je in staat om een beeld te vormen over de technologieën en overige ontwikkelingen die onze samenleving, de medische industrie en de organisaties voorgoed gaan veranderen. En: De workshop haalt je uit je comfort zone.

Marya Yaqin (32) is onderzoeker, blogger en spreker over sociale innovatie; de nieuwste technologieën, business- en managementmodellen en doorbraakinnovaties. Zij wil de wereld helpen te verbeteren door middel van technologie en innovatie. Ze heeft drie studies afgerond:  Management, Economie en Recht (HBO), Bedrijfskundige Informatica (HBO) en Master in Bestuurskunde. Haar bedrijf www.maryayaqin.com

Of www.connectingcentre.com.

En natuurlijk…

Niet alleen bovenstaande workshops inspireren, motiveren en vergroten je kennis op deze dag maar natuurlijk ook onze inmiddels bekende onderdelen zoals:

  • Speeddaten
  • Netwerken
  • Lunchen
  • Borrelen