5e netwerkdag Women in Pharma: ‘Het blijft elke keer een cadeautje aan jezelf’

‘We kennen de verschillen tussen mannen en vrouwen maar toch maken we daar als vrouwen maar weinig gebruik van. Om het spel op de werkvloer strategisch mee te kunnen spelen, moet je rekening houden met je eigen kwaliteiten maar ook met die van je mannelijke collega.’, aldus Monic Buhrs. Zij geeft tijdens de vijfde meeting Women in Pharma & Medical Devices op 7 maart 2014 in Diemen de workshop ‘Stratego voor vrouwen’.

Waarom zijn onze CV’s vaak zo algemeen? Waarom staat er niet gewoon wat je hebt bereikt? Waarom zijn wij zo bescheiden? Waarom gaan wij vooral voor functies waarvan we zeker weten dat we ze ‘aankunnen’ en durven we niets nieuws aan te pakken. Waarom bluffen mannen wel en vrouwen niet? Genoeg stof voor discussie. Soms hilarisch, vaak herkenbaar. We verlaten de ruimte met nieuwe inspiratie en energie. Bij de volgende zakelijke meeting zijn we voorbereid.

Vijfde bijeenkomst

Het is alweer de vijfde bijeenkomst. We hebben inmiddels ruim 650 leden en het netwerk blijft groeien. De netwerkbijeenkomsten trekken gemiddeld rond de 60 leden. Dit mag meer worden! Ben je lid maar nog niet eerder geweest? Houd dan alvast 3 oktober in je agenda vrij!

Expertsessies

Voor de expertsessies was dit keer zoveel belangstelling dat 1 op 1-sessies voor een aantal onderwerpen niet lukt. We laten de deelnemers  bij elkaar aanschuiven. Wat een dynamiek geeft deze vorm. Leden haken in op onderwerpen uit nieuwsgierigheid en niet direct omdat ze van tevoren hebben nagedacht over een issue dat ze willen bespreken. Deze vrijblijvende vorm spreekt aan. Voor de volgende keer verder uitwerken. Wat een inspirerend begin van de dag. Dat belooft wat.

College Tour

Voor de derde keer alweer de College Tour, een kort maar krachtig interview dit keer met Anita Atema, Country Manager van Celgene. ‘Gewoon ‘ja’ zeggen als ze je vragen voor een functie waarvan je denkt; ‘ben ik daar wel geschikt voor?’ adviseerde Anita. ‘Ik heb ‘ja’ gezegd op deze functie met het idee en het vertrouwen dat het wel goed komt. En soms gaat er iets mis, maar hoe erg is dat? En niet zo  netjes thuis? Ook dat moet je loslaten. Gelukkig heb ik wel een sportieve man getroffen. Dat helpt.’

Cadeautje

Leden die nog niet eerder zijn geweest, zijn zeer enthousiast. ‘Een cadeautje aan jezelf’, ‘Wat een herkenning’, ‘Ik kom oud-collega’s en zelfs een studiegenoot tegen’, ‘Ik doe allemaal nieuwe ideeën op. ‘Inspirerend om door te praten met vrouwen uit dezelfde branche’. ‘Concurrentie voel je totaal niet. En zweverig is het allerminst.’

Workshop Storytelling

Elsemiek Meijs van Spark geeft een workshop Storytelling.  Zij geeft aan de hand van voorbeelden aan hoe je – ook in een business omgeving – je publiek  beter kunt bereiken en aan het denken zetten door gebruik te maken van ‘storytelling’. ‘Als je je verhaal begint met een anekdote of een kort verhaal, heb je in elk geval de aandacht te pakken.’ Mensen onthouden beter wat je vertelt als je het in een verhaalvorm doet. Goede verhalen gaan over de luisteraar en raken de juiste snaar. Probeer feiten en cijfers zoveel mogelijk te beperken. Onderschat niet de kracht van woorden. Een mooi voorbeeld daarvan is de video van Purple Faethers, The power of words (zie onderaan blog).

Workshop Bewustzijnspsychologie voor leiderschap

Ans Tros, psychologe en coach, neemt ons mee in de Psychologie van Jung. Ze legt uit dat wij bestaan uit een bewuste en onbewuste kant en dat het onbewuste een compenserende functie heeft. Het onbewuste maakt het bewuste iets duidelijk, middels, dromen, projecties en herhalende situaties. Allemaal eyeopeners. Als je weet hoe het projectiemechanisme werkt, kun je nooit meer de schuld aan een ander geven.’

Tegenoverdracht

Een ander interessant gegeven is overdracht en tegenoverdracht. Overdracht ‘verleidt’ de ander tot tegenoverdracht, dus wees bewust van je positieve of negatieve overdracht, want de tegenoverdracht reageert daarop. Weer een ander interessant probleem is de vriendschap & vriendelijkheid in relaties met je medewerkers. ‘Zolang jij vrijelijk kunt beslissen ben je ‘vrij’. Zo niet, dan wordt de vriendschap manipulatie. En als laatste de kracht en het belang van Mindfullness, het leven, denken en zijn in het hier & nu, niet in het verleden of heden. Al met al een zeer inspirerende workshop met boeiende informatie en verduidelijkende oefeningen.

Wat heeft de netwerkdag jou gebracht? Wat was jouw inspiratiemoment? Wat ga je direct in de praktijk toepassen en anders doen? Deel het met ons op dit blog. We zijn erg benieuwd.

2019-05-13T15:34:24+00:0011 maart 2014|Leiderschap, Persoonlijke groei|

About the Author: